(Blogger分享文)產後媽媽上奶良品 @ 黑酢家丹波黑豆茶

當細妹岀世後,朋友問我湊B生活最忙係咩? 除咗餵奶換片無限loop,但其實最忙係泵奶呀

 

作為一位貧窮的人奶泵媽,每隔2-3小時就要泵奶一次,別人媽媽泵一次可以俾小寶寶當2-3餐,但我每次嘅奶量僅僅足夠提供細妹一餐份量,慨嘆人奶路唔易行呀。

任何可以提高奶量的湯水、食物、營養品,我都會嘗試,第一炮就係產婦恩物黑豆茶。 於坐月或哺乳期間飲用黑豆茶,竟可以補血氣,去水腫,改善四肢冰冷,也幫助產後修身,仲可以促進上奶,增加奶量(呢個最重要)。

今次飲用嘅黑豆茶,來自黑酢家,#嚴選丹波黑豆茶,無添加,無基因改造,無咖啡因。兒童、成人及長者,男女均可飲用。


平時1茶包可沖4杯水,焗5-10分鐘就可以,唔洗自己炒黑豆焗茶,非常方便。 飲用幾日後,奶量明顯地有慢慢增加,雖然無岀現突然爆奶 但奶量有上升,已經令我好開心,我會繼續Keep住飲。
 

推薦人奶媽媽可以試下~